Po krachu firmy zachránil klient alespoň vlastní bydlení

Podnikatelský sen našeho klienta tvrdě utnula koronavirová pandemie. I když se snažil ze všech sil a neváhal zastavit ani vlastní dům, firmu se mu udržet nad vodou nepodařilo. Naopak se ocitl ve vážných finančních problémech. Jeho dům připadl úvěrové společnosti, které splácel půjčku s velmi přísnými podmínkami.

Místo podnikání začal pracovat jako zaměstnanec a hledal možnosti, jak získat vlastní bydlení zpět. Banka mu sice hypotéku kvůli předchozímu záznamu v registrech nepřidělila, ale účinné řešení nabídlo MOOY.

Dům jsme od úvěrové společnosti vykoupili a klient v něm tak mohl zůstat dál bydlet a zbavil se nevýhodných splátek, které ruinovaly jeho rozpočet.

Nyní platí předem dohodnutý nájem a pracuje na tom, aby mu v budoucnu banka přidělila hypotéku, což už brzy díky stabilnímu příjmu ze zaměstnání nebude problém. Jakmile bude v očích banky dostatečně bonitní, s pomocí hypotéky si koupí od MOOY dům opět do svého vlastnictví.

Doporučené články

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...

Radim investoval většinu úspor do rozjezdu své firmy, která vyrábí reklamní předměty. Podnikání se daří a zakázky přibývají. S narozením...