Ovdovělá klientka se vyhnula dražbě domu

Klientka si vzala po smrti manžela úvěr, jehož jistinu měla podle smlouvy splatit najednou po dvou letech. Když se datum splatnosti blížilo, neměla dostatek peněz, aby zvládla své závazky uhradit. Hrozilo, že dům, kde bydlí s dospívajícími dětmi, půjde do dražby.

Klientka plánuje dům prodat, teprve až se její děti osamostatní, což bude ještě pár let trvat. Dražbě domu se tak potřebovala vyhnout. Rozhodla se proto využít MOOY, byť zpočátku měla kvůli předchozí zkušenosti s poměrně agresivním přístupem úvěrové společnosti značné obavy. Na osobních schůzkách jsme ale vše v klidu prošli a vysvětlili jsme si, jak služba MOOY funguje. Pochopila, že v tomto případě ji nečekají žádné háčky nebo skryté chytáky.

I když řešila situaci skutečně na poslední chvíli, tak se vše podařilo před dražbou stihnout. V MOOY jsme dům koupili a ona za nemovitost získala dostatek peněz na zaplacení celého úvěru. Dražbě se vyhnula, nadále v domě s dětmi bydlí a platí pravidelný nájem.

Až se děti vydají svou cestou a bude vhodná doba k prodeji, může začít hledat kupce, který zaplatí za dům férovou cenu. Získá tak další peníze, za které si bude moct pořídit méně nákladné bydlení a ještě jí zůstanou další prostředky jako rezerva.

Doporučené články

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...

Radim investoval většinu úspor do rozjezdu své firmy, která vyrábí reklamní předměty. Podnikání se daří a zakázky přibývají. S narozením...