Majitelce domu hrozila pokuta od developera, poradila si i bez hypotéky

Paní Veronika si pořídila velkorysou novostavbu o třech bytových jednotkách. Podle smlouvy s developerem měla přitom poslední část kupní ceny doplatit až po roce. Tento požadavek paní Veronika opomněla, a když došlo na lámání chleba, neměla potřebnou částku k dispozici. Navíc při nedodržení termínu splatnosti hrozila značná smluvní pokuta.

Protože hlavní příjem klientky plynul z nájmu nemovitostí, které vlastnila ani ne rok, pro banku nebyla v dané chvíli dostatečně solventní, a tak jí odmítla poskytnout hypoteční úvěr. Pravděpodobně by se svou žádostí uspěla s delším časovým odstupem. Na to však vzhledem ke své situaci nemohla čekat. Potřebovala jednat rychle.

Využití řešení MOOY bylo nasnadě. Vykoupili jsme od klientky jednu z bytových jednotek v domě. Díky tomu získala scházející finance a mohla splatit zbytek kupní ceny. V rámci vypořádání rozvodu následně klientka očekává příjem větší peněžní částky, kterou využije pro koupi bytové jednotky zpět od MOOY do svého vlastnictví.

Doporučené články

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...

Radim investoval většinu úspor do rozjezdu své firmy, která vyrábí reklamní předměty. Podnikání se daří a zakázky přibývají. S narozením...