Jitka nepřišla o vysněný dům a navíc ušetřila

Paní Jitka, která pracuje jako zdravotní sestra, plánovala po rozvodu koupi vlastní nemovitosti. Zaujal ji dům nedaleko Prahy. Vzhledem ke svému stabilnímu příjmu předpokládala, že vzít si hypotéku pro ni nebude problém.

Byla ale bohužel nepříjemně zaskočena. Kdysi totiž figurovala jako spolužadatelka překlenovacího úvěru bývalého manžela. Manžel jej ovšem nesplácel, a tak úvěr skončil zesplatněním. Ačkoli se nejednalo o astronomickou částku – šlo o několik desítek tisíc – klientka kvůli záznamu v registrech hypotéku nezískala.

Hledala proto efektivní způsob, jak překlenout období, než prohřešek pro banku nebude tolik čerstvý a hypoteční úvěr bude schválen. Řešením se ukázala být služba MOOY. Vyhlédnutý dům jsme koupili za klientku, čímž získala potřebný čas. Navíc se nám podařilo s prodávajícím vyjednat pro paní Jitku lepší cenu a ušetřit jí tak 300 tisíc korun.

V tomto případě byla přidaná hodnota MOOY hned dvojí: jednak klientka o vyhlédnutou nemovitosti nepřišla a mohla se hned nastěhovat, jednak ji ve finále koupila výhodněji, než kdyby ji pořizovala sama.

Doporučené články

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...

Radim investoval většinu úspor do rozjezdu své firmy, která vyrábí reklamní předměty. Podnikání se daří a zakázky přibývají. S narozením...