Ohlédnutí a výhled pro rok 2024

Produkty MOOY se objevily na trhu v listopadu 2022 a nyní s radostí sdílíme naše poznatky a vyhlídky pro nadcházející období.

Praxe nám ukazuje, že příběhy spojené s vlastním bydlením jsou opravdu pestré a životní příběhy potenciálních klientů velmi různorodé. Každodenně se přesvědčujeme, že život se opravdu nevejde do excelové tabulky a jediný správný přístup je dívat se na každého klienta zcela individuálně.

V průběhu roku jsme pomohli uskutečnit sny o vlastním bydlení klientům, kteří v daný moment nedosáhli na hypotéku. Zároveň jsme vyřešili řadu situací, kdy klienti potřebovali z vlastní nemovitosti získat peníze – Ať už na rozvoj podnikání, nákup jiné nemovitosti, vyplacení partnera v rámci rozvodu nebo uhrazení dluhů. Náš produkt zachránil klientům vlastní nemovitost, případně je ochránil před prodejem pod časovým tlakem za nižší cenu.

Možnosti využití služby MOOY narůstají téměř s každým novým klientským požadavkem. S každou další poptávkou, lidským příběhem, jsme si více a více jisti, že MOOY je a bude zajímavým řešením pro řadu klientů s různorodými životními cestami.

Rok 2023 byl pro řadu lidí ekonomicky náročný, vysoká inflace a vysoké úrokové sazby ovlivňovaly českou ekonomiku. Jsme přesvědčeni, že v této turbulentní době je vlastnictví nemovitosti velmi důležitou hodnotou. Výhled pro rok 2024 je příznivější. Ceny nemovitostí se podle řady odborníků nacházejí na svém dnu. Očekávané snižování úrokových sazeb hypoték bude znamenat nárůst poptávky a opětovné nastartování růstu cen nemovitostí. Nacházíme se tak v situaci, kdy se vyplatí investovat do vlastního bydlení a v následujících letech těžit z očekávaného nárůstu cen. Klient, který momentálně nedosáhne na hypotéku, může využít naší služby, nakoupit nemovitost za výhodnou cenu. Následně hodnota klientovy nemovitosti poroste a může očekávat, že jakmile dosáhne na hypotéku, bude to za nižší sazbu, než kterou banky nabízejí momentálně. Investování do nemovitostí tak bude opět v dlouhodobém horizontu velmi rozumnou investicí.

To vše dává dohromady tržní podmínky, ve kterých budou produkty MOOY zajímavou alternativou pořízení vlastního bydlení a zároveň férovou možností, jak vyřešit finanční potřeby majitelů nemovitostí.

Děkujeme klientům a obchodním partnerům za dosavadní spolupráci, zpětnou vazbu, která je pro nás skutečným darem, za podnětné diskuze a možnost pomoci plnit sny našich klientů.

Přejeme Vám spokojenost v roce 2024 a splnění Vašich snů (třeba i těch o vlastním bydlení).

Doporučené články

Andrei who comes from Romania works in Prague as an architect His work situation is stable as he has been...

Hypotéky nejrůznější závazky a náročné splátky spotřebitelských úvěrů To vše může přivést rodinu k finančním problémům I když se rodina...

MOOY vám pomůže využít peníze z vaší nemovitosti ve které můžete nadále bydlet nebo ji pronajmout Dočasně od vás koupíme...