Zdědili jste nemovitost, ale dědiců je více?

Lucie zdědila po strýci malebný rodinný dům u Šenova. Nebyla jediným dědicem a tak se musela s dalšími dědici dohodnout, jak s dědictvím naložit.

Lucie chtěla dům pro sebe a tak hledala řešení, jak ostatní dědice vyplatit. Nedávno začala podnikat a dařilo se ji. Zažádala tedy o hypotéku, pomocí které chtěla ostatní dědice vyplatit. Banka ji ale hypotéku neposkytla, jelikož podnikání Lucie mělo krátkou historii, pro banku tak byl příjem prozatím neakceptovatelný. Lucie pátrala dál a narazila na MOOY, který ji pomohl situaci rychle vyřešit ve prospěch všech zúčastněných stran. MOOY koupil nabytou nemovitost, paní Lucie získala prostředky na vyplacení ostatních dědiců a zároveň se mohla do nemovitosti ihned nastěhovat.

Lucie nám platí předem dohodnuté nájemné a po podání daňového přiznání požádá znovu o hypotéku. Dům si od nás díky hypotéce odkoupí do svého vlastnictví.

Po vyplacení ostatních dědiců Lucie získává také čas přemýšlet, jak s dědictvím naloží. Pokud se ji v domě nebude líbit a nakonec se rozhodne nemovitost od nás neodkoupit, společně ji na trhu prodáme a klientka tak dostane další peníze z prodeje nemovitosti. Dědictví tak zpeněží.

Nacházíte se v obdobné situaci? Napište nám na info@mooy.cz nebo vyplňte žádost zde. Pokusíme se pomoci také vám!

Doporučené články

I movití klienti mohou při koupi nového bydlení narazit na potíže s financováním. Nedávno jsme pomohli velmi dobře situované rodině...

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...