Zdědili jste nemovitost, ale dědiců je více?

Lucie zdědila po strýci malebný rodinný dům u Šenova. Nebyla jediným dědicem a tak se musela s dalšími dědici dohodnout, jak s dědictvím naložit.

Lucie chtěla dům pro sebe a tak hledala řešení, jak ostatní dědice vyplatit. Nedávno začala podnikat a dařilo se ji. Zažádala tedy o hypotéku, pomocí které chtěla ostatní dědice vyplatit. Banka ji ale hypotéku neposkytla, jelikož podnikání Lucie mělo krátkou historii, pro banku tak byl příjem prozatím neakceptovatelný. Lucie pátrala dál a narazila na MOOY, který ji pomohl situaci rychle vyřešit ve prospěch všech zúčastněných stran. MOOY koupil nabytou nemovitost, paní Lucie získala prostředky na vyplacení ostatních dědiců a zároveň se mohla do nemovitosti ihned nastěhovat.

Lucie nám platí předem dohodnuté nájemné a po podání daňového přiznání požádá znovu o hypotéku. Dům si od nás díky hypotéce odkoupí do svého vlastnictví.

Po vyplacení ostatních dědiců Lucie získává také čas přemýšlet, jak s dědictvím naloží. Pokud se ji v domě nebude líbit a nakonec se rozhodne nemovitost od nás neodkoupit, společně ji na trhu prodáme a klientka tak dostane další peníze z prodeje nemovitosti. Dědictví tak zpeněží.

Nacházíte se v obdobné situaci? Napište nám na info@mooy.cz nebo vyplňte žádost zde. Pokusíme se pomoci také vám!

Doporučené články

Andrei who comes from Romania works in Prague as an architect His work situation is stable as he has been...

Hypotéky nejrůznější závazky a náročné splátky spotřebitelských úvěrů To vše může přivést rodinu k finančním problémům I když se rodina...

MOOY vám pomůže využít peníze z vaší nemovitosti ve které můžete nadále bydlet nebo ji pronajmout Dočasně od vás koupíme...