Jak jsme Ivanovi pomohli k vysněnému bydlení

V následujícím příběhu si představíme Ivana, Ukrajince, který dlouhodobě žije s rodinou v ČR.  Ivan si vyhlédl rozestavěný dům za příznivou cenu. Přestože nevyšla hypotéka, díky MOOY se jim podařilo dům získat, aniž by museli narychlo prodávat dům, ve kterém bydleli. Vyhnuli se také nutnosti stěhovat se do provizorního bydlení, než svůj nový domov dostaví.

Ivanovi jsme pomohli dosáhnout bydlení snů – jednoduše, pohodlně

Ivan bydlel se svojí rodinou v rodinném domku v Černošicích. Rodina se rozrostla a nutně potřebovali do většího. Do oka jim padl větší rozestavěný dům, který hodlali svépomocí dokončit. Ivan úspěšně podniká ve stavebnictví,řádně splácí hypotéku, na další hypotéku v potřebné výši, ale nedosáhl.

Ivan měl samozřejmě možnost stávající domek v Černošicích prodat a z utržených peněz dofinancovat koupi a dostavbu nového domu. To by ale znamenalo prodávat narychlo – a tedy s největší pravděpodobností za nevýhodnou cenu – a navíc trávit další minimálně tři čtvrtiny roku v provizoriu nedokončené stavby.

Díky MOOY došlo k doplacení stávající hypotéky, což Ivanovi otevřelo cestu k hypotéce na novou nemovitost a zároveň získal dostatek peněz pro dostavbu. V současnosti platí nájem v původním domě a dostavují nový domov. Jakmile dostaví a přestěhují se, mohou si od nás dům v Černošicích koupit zpět. Pokud již o dům nebudou mít zájem, mají dostatek času najít kupce za zajímavou cenu. Získají tak z nemovitosti další peníze, které jim pomohou splatit hypotéku, kterou si vzali na svůj nový domov.

Jde o klasickou situaci, kdy klient potřebuje rychle získat peníze, ale nechce pod tlakem nevýhodně prodat stávající nemovitost – zkrátka výhodně překlenout nějaké časové období. Tedy situaci, pro kterou je MOOY jako stvořený!

Nacházíte se v obdobné situaci? Napište nám na info@mooy.cz nebo vyplňte žádost zde. Pokusíme se pomoci také vám!

Doporučené články

Andrei who comes from Romania works in Prague as an architect His work situation is stable as he has been...

Hypotéky nejrůznější závazky a náročné splátky spotřebitelských úvěrů To vše může přivést rodinu k finančním problémům I když se rodina...

MOOY vám pomůže využít peníze z vaší nemovitosti ve které můžete nadále bydlet nebo ji pronajmout Dočasně od vás koupíme...