Rychlé vypořádání rozvodu

V  příběhu manželů Jiřiny s Václavem a podnikatele Pavla se kříží životní cesty, kdy rozvod přinesl nejen potřebu vzájemného vypořádání, ale také nutnost řešit komplikovanou finanční situaci spojenou s jejich domovem. MOOY propojil jejich příběhy tak, že Jiřina a Václav získali rychle prostředky na uhrazení dluhů a začátek nového života, zatímco Pavel získal možnost okamžitého nastěhování s jistotou budoucího odkoupení vily za předem dohodnutých podmínek.

Jiřina a Václav se mohli rychle vypořádat, aniž by museli prodávat pod cenou

Václav s Jiřinou bydleli v moderní luxusní vile u Ostravy. Jejich životní cesty se ale rozešly, a proto požádali o rozvod. To obnášelo nejen vzájemné vypořádání, ale i konsolidaci závazků – vila stále neměla splacenou hypotéku, ale navíc na ni byly navázané značné dluhy s vysokými úroky vůči státní správě.

Právě i kvůli výši dluhů (a zejména úroků, které se denně navyšovaly) Jiřina s Václavem potřebovali nastalou situaci skutečně velmi rychle vyřešit. To znamenalo získat peníze na vyplacení dluhů i vzájemné vypořádání, aby každý mohl začít žít jinde a nanovo takříkajíc s čistým štítem. Jednou z možností byl rychlý výkup nemovitosti – nicméně společnosti, které podobné výkupy zprostředkovávají, nabízely nízké částky hluboko pod tržní cenou, které by rozhodně nestačily na uspokojivé pokrytí stávajících závazků.

Jiřina s Václavem se tedy obrátili na nás – shodou okolností v okamžiku, kdy se „na scéně“ objevil Pavel, seriózní bonitní zájemce o koupi vily, který nabídl velmi zajímavou částku. Pavel byl ochotný okamžitě uhradit vysokou zálohu, která ale na druhou stranu rozhodně nedosahovala plné výše nabídnuté kupní ceny.

MOOY příběhy Václava s Jiřinou i Pavla propojil:

> Jiřina a Václav rychle získali prostředky k uhrazení dluhů a nastartování nového života

> Pavel se mohl okamžitě nastěhovat a má jistotu, že vilu v budoucnosti odkoupí za předem odsouhlasených a smluvně ustanovených podmínek – což je pro něj výhodné. Peníze pro něj totiž nepředstavují problém, potřeboval pouze menší překlenovací období, než budou jeho aktiva opět dostatečně likvidní.

> Až Pavel nemovitost koupí, Jiřina a Václav se mohou těšit na další finanční injekci.

Situaci jsme tedy vyřešili k naprosté spokojenosti všech zúčastněných stran.

Nacházíte se v obdobné situaci? Napište nám na info@mooy.cz nebo vyplňte žádost zde. Pokusíme se pomoci také vám!

Doporučené články

I movití klienti mohou při koupi nového bydlení narazit na potíže s financováním. Nedávno jsme pomohli velmi dobře situované rodině...

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...