Rychlé vypořádání rozvodu

V  příběhu manželů Jiřiny s Václavem a podnikatele Pavla se kříží životní cesty, kdy rozvod přinesl nejen potřebu vzájemného vypořádání, ale také nutnost řešit komplikovanou finanční situaci spojenou s jejich domovem. MOOY propojil jejich příběhy tak, že Jiřina a Václav získali rychle prostředky na uhrazení dluhů a začátek nového života, zatímco Pavel získal možnost okamžitého nastěhování s jistotou budoucího odkoupení vily za předem dohodnutých podmínek.

Jiřina a Václav se mohli rychle vypořádat, aniž by museli prodávat pod cenou

Václav s Jiřinou bydleli v moderní luxusní vile u Ostravy. Jejich životní cesty se ale rozešly, a proto požádali o rozvod. To obnášelo nejen vzájemné vypořádání, ale i konsolidaci závazků – vila stále neměla splacenou hypotéku, ale navíc na ni byly navázané značné dluhy s vysokými úroky vůči státní správě.

Právě i kvůli výši dluhů (a zejména úroků, které se denně navyšovaly) Jiřina s Václavem potřebovali nastalou situaci skutečně velmi rychle vyřešit. To znamenalo získat peníze na vyplacení dluhů i vzájemné vypořádání, aby každý mohl začít žít jinde a nanovo takříkajíc s čistým štítem. Jednou z možností byl rychlý výkup nemovitosti – nicméně společnosti, které podobné výkupy zprostředkovávají, nabízely nízké částky hluboko pod tržní cenou, které by rozhodně nestačily na uspokojivé pokrytí stávajících závazků.

Jiřina s Václavem se tedy obrátili na nás – shodou okolností v okamžiku, kdy se „na scéně“ objevil Pavel, seriózní bonitní zájemce o koupi vily, který nabídl velmi zajímavou částku. Pavel byl ochotný okamžitě uhradit vysokou zálohu, která ale na druhou stranu rozhodně nedosahovala plné výše nabídnuté kupní ceny.

MOOY příběhy Václava s Jiřinou i Pavla propojil:

  • Jiřina a Václav rychle získali prostředky k uhrazení dluhů a nastartování nového života.
  • Pavel se mohl okamžitě nastěhovat a má jistotu, že vilu v budoucnosti odkoupí za předem odsouhlasených a smluvně ustanovených podmínek – což je pro něj výhodné. Peníze pro něj totiž nepředstavují problém, potřeboval pouze menší překlenovací období, než budou jeho aktiva opět dostatečně likvidní.
  • Až Pavel nemovitost koupí, Jiřina a Václav se mohou těšit na další finanční injekci.

Situaci jsme tedy vyřešili k naprosté spokojenosti všech zúčastněných stran.

Nacházíte se v obdobné situaci? Napište nám na info@mooy.cz nebo vyplňte žádost zde. Pokusíme se pomoci také vám!

Doporučené články

Andrei who comes from Romania works in Prague as an architect His work situation is stable as he has been...

Hypotéky nejrůznější závazky a náročné splátky spotřebitelských úvěrů To vše může přivést rodinu k finančním problémům I když se rodina...

MOOY vám pomůže využít peníze z vaší nemovitosti ve které můžete nadále bydlet nebo ji pronajmout Dočasně od vás koupíme...