Jak jsme pomohli Radkovi zachránit jeho domov

Přijít o veškeré úspory i o střechu nad hlavou – takový scénář je pro většinu z nás učiněnou noční můrou. Pro některé z nás je bohužel i smutnou a tíživou realitou. Váš případ to ale rozhodně být nemusí, stejně jako se takto naštěstí neodehrál ani Radkův příběh. Přečtěte si, jak jsme pomohli Radkovi zachránit situaci.

Zachránili jsme Radkův rodinný dům v Kolovratech před nucenou dražbou

Radek, realitní makléř a jeden z našich prvních klientů, vlastnil pěkný zánovní rodinný domek v Kolovratech u Prahy, ve kterém i s rodinou bydlel. Dům ale zastavil – potřeboval rychle získat hotovost na svoje investiční projekty. Byl skálopevně přesvědčený, že do jednoho roku bude pomocí hypotéky schopný svůj dům refinancovat, byť byl obeznámený s tím, že bude muset po roce splatit celou jistinu úvěru i s úroky – a pokud to nezvládne, dům půjde do dražby.

Radek ale bohužel začal čelit poklesu příjmů v souvislosti s neočekávaným propadem realitního trhu. Příjmy pro hypotéku ale nestihl připravit před roční splatností úvěru a nastalou situaci začal aktivně řešit až na poslední chvíli. Tedy v okamžiku, kdy akutně hrozila dražba.

Naštěstí se Radek rozhodl „za pět minut dvanáct“ obrátit právě na nás. Dům jsme koupili za částku, která Radkovi okamžitě vyřešila několik akutních problémů:

  • Radek mohl okamžitě splatit úvěr,
  • zachránil dům, který nemusel putovat do dražby,
  • mohl v domě dál bydlet díky exkluzivní nájemní smlouvě
  • a v neposlední řadě získal čas 3 roky, aby se připravil na budoucí hypotéku, pomocí které svůj dům bude moci nakonec získat zpět za předem dohodnutou cenu.

Náklady na naši službu přitom byly výrazně nižší než u konkurence. Radek měl navíc od začátku jistotu, že i kdyby do 3 let nezískal hypotéku na zpětné odkoupení domu, MOOY při prodeji jinému zájemci získá jen předem smluvený poplatek na pokrytí dodatečných nákladů. Na tom jsme se s Radkem domluvili hned při podání nabídky při podpisu smlouvy – veškeré další výnosy z prodeje by pak plynuly přímo Radkovi (nebo pochopitelně i jakémukoliv jinému klientovi v obdobné situaci).

Nacházíte se v obdobné situaci? Napište nám na info@mooy.cz nebo vyplňte žádost zde. Pokusíme se pomoci také vám!

Doporučené články

Andrei who comes from Romania works in Prague as an architect His work situation is stable as he has been...

Hypotéky nejrůznější závazky a náročné splátky spotřebitelských úvěrů To vše může přivést rodinu k finančním problémům I když se rodina...

MOOY vám pomůže využít peníze z vaší nemovitosti ve které můžete nadále bydlet nebo ji pronajmout Dočasně od vás koupíme...