Jak klient díky MOOY zachránil zaplacené nevratné zálohy

Při rychlém nákupu, ať už jde o nemovitost, auto či něco jiného, lidé často pod tlakem nákup uspěchají. Jsou ochotni zaplatit vysokou, nevratnou zálohu s předpokladem, že zbytek kupní ceny nějak dofinancují. Nicméně, jakmile přijde na realizaci plánu, často se objeví nečekané překážky. Stejný scénář postihl i pana Stanislava z Roztok u Prahy, podnikatele v oblasti autodopravy.

Pan Stanislav uviděl výhodnou příležitost k nákupu pozemku a rozšíření svého vozového parku. Bez váhání zaplatil v hotovosti vysoké, nevratné zálohy a plánoval zbytek dofinancovat pomocí americké hypotéky. Ovšem při žádosti o hypotéku narazil. Z důvodu příliš optimalizovaného daňového přiznání záměr s hypotékou nevyšel.

Stanislav se dostal pod tlak, že přijde o již zaplacené zálohy. Naštěstí našel řešení prostřednictvím MOOY. Koupili jsme od něj byt v Roztokách u Prahy, který pronajímá. Peníze z prodeje použil k dofinancování zbylých kupních cen. Nyní pan Stanislav dbá na to, aby jeho příští daňové přiznání bylo akceptovatelné pro banku, a plánuje brzy odkoupit byt od MOOY nazpět. Původní nájemníci zůstávají v bytě, což panu Stanislavovi pomáhá snížit náklady na dočasné řešení, které mu poskytl MOOY.

Pokud jste v podobné situaci, neváhejte nám napsat na info@mooy.cz nebo vyplnit žádost zde. Pokusíme se pomoc i vám!

Doporučené články

Tomáš narazil na problém, kterému čelí řada živnostníků. Pracuje jako obchodní zástupce ve firmě, která prodává kancelářské vybavení, a ze...

Ve dvou se to lépe táhne, ale ani to někdy na získání hypotéky nestačí. Znáte pocit, když to máte někde...

Radim investoval většinu úspor do rozjezdu své firmy, která vyrábí reklamní předměty. Podnikání se daří a zakázky přibývají. S narozením...